Kranen/Gille: ‘Wij zitten in een computerspel’

20 oktober 2023 podcast

Ze zijn complementair aan elkaar en onafscheidelijk maar zeg niet dat zij op een getrouwd stel lijken. Ontwerpersduo Jos Kranen en Johannes Gille werken sinds 2007 samen onder de naam Kranen/Gille en hebben tal van prachtige ontwerpen op de markt gebracht. Onder hun eigen naam maar ook onder andere labels. Zoals Moooi, Seletti en Fatboy.

Vanuit hartje Den Bosch ontwerpen Kranen en Gille o.a. meubels en lampen met vaak een industrieel karakter. De meest bekende ontwerpen zijn de Cor Unum Meck lamp; een moderne variant op de olielamp door de weck potten uit de kelder van de Johannes’ oma te combineren met een keramisch onderstel. Of de tijdloze hanglamp in de vorm van een zeppelin de Luftschiff voor het merk Functionals. In Stijlcast hoor je met Kranen/Gille een goed gesprek over pareidolie (de neiging hebben om in o.a. voorwerpen gezichten te zien), humor in design en het jatten van ontwerpen.

Jos Kranen, Johannes Gille        Cor Unum Meck lamp

Luister hier naar de podcast:


Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.