Sandra Keja Planken: ‘Ode al Mar’

24 oktober 2023 podcast

Stijlcast maakt in samenwerking en powered by Elle Decoration een aantal podcasts met designers vanaf de Dutch Design Week ’23. In deze editie is ontwerper Sandra Keja Planken te gast die op deze editie van DDW haar nieuwe collectie Ode al Mar presenteert.

Sandra staat bekend om haar veranderende ontwerpen, kunst, verzamelobjecten en gedurfde interieurontwerpen. Met haar fascinatie voor de natuur creëert ze verzamelobjecten die verhalen vertellen. Haar collectie presenteert zij in het leegstaande NS-kantoor op Eindhoven CS, dat al jaren leeg staat, wordt tijdens Dutch Design Week omgetoverd tot de galerie Messmerizing. Een nomadengalerij met een surrealistisch gevoel dat zij voor de tweede keer organiseert. Zij heeft designers uitgenodigd daar te komen exposeren. Maar anders dan je zou verwachten. Alle kunstwerken en designstukken van verschillende designers worden tot een geheel en dus door elkaar heen gepresenteerd.

De verzamelobjecten van Sandra variëren van glazen vazen ​​tot wandtapijten, een betoverende hanger waarin glas en textiel tot leven worden gebracht in een betoverende mix en haar wandbekleding. Ze lijken allemaal te veranderen of in beweging te zijn. De levendige verbeelding van Planken van het ontrafelen van de materiële vorm en haar gedachten verwerkt in gedurfde kleuren, verschillende materialen, behandelingen, texturen en technieken zorgen ervoor dat je letterlijk deel uitmaakt van haar werk.

Met een mensgerichte toets om je eigen verbeelding te stimuleren. Ze bouwt haar nieuwste stukken door met de hand te schilderen, collages te maken en 3D-technieken te implementeren voor de basisvormen en deze met passementerie, weven en glasblazen te vertalen in haar handgemaakte garenlandschappen, wandtapijtenlandschap en glaswerk.

Luister hier de podcast:

Sandra Keja Planken

 


Gerelateerde artikelen

Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.