Ontwerper Linda Lagrand: ‘Ik neem mijn Noorse achtergrond mee’

12 mei 2021 podcast

Linda Lagrand van Lagrand Interiors groeide als kind op in Noorwegen. Haar Noorse roots zie je terug in haar ontwerpen door het gebruik van natuurlijke materialen zoals natuursteen, marmer en hout. De kleuren die zij gebruikt zijn het liefst ook natuurlijke kleuren zoals bruintinten, mosgroen en ijsblauw.

Hotel sfeer

Al haar ontwerpen stralen een gevoel van rust uit en hebben de uitstraling van een luxe hotel. Sfeer, geur, kleur, kunst, materialen, alles gebruikt zij om al je zintuigen te strelen en je comfort te bieden. ‘Ik hou van huizen die rust uitstralen en ik wil altijd vloeiende lijnen zien. Het is de bedoeling dat je nooit meer weg wilt en je lekker kunt settelen’.

Samen ontwerpen

Luister hier de aflevering van Stijlcast met Linda Lagrand:

‘Naast dat we interieurs maken gaan we ook steeds meer producten ontwerpen. Zoals een karpet voor Franckly en een armaturen serie waar ik nog veel over mag zeggen. Het mooie is dat alles wat ik ontwerp ook in de interieurs die ik maak kan gebruiken. Ik hou namelijk van bepaalde kleuren en materialen. Ik ben opgegroeid in Noorwegen en heb als kind zoveel mooie natuurlijke kleuren gezien die ik nu nog steeds gebruik’.

Afrikaans patroon

‘Mijn team leert mij ook nog steeds bij in dit vak. Als er een collega komt met het idee om een Afrikaans patroon te gebruiken dan moet ik even slikken ja. Maar waarom niet? Ik vind het belangrijk dat we van elkaar leren. Zo heb ik de naam van het bedrijf veranderd van Linda Lagrand Interiors naar Lagrand Interior. Ik ben niet meer alleen, er staat een heel team klaar om de mooiste interieurs te maken!’


Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.