Oranje, de trend voor het najaar

18 juni 2021 podcast

Willemijn van Riel Oranje wordt de kleur van het najaar van 2021. Stijlcast trendwatcher Willemijn van Riel, trendwatcher bij Flinders: ‘Geen appeltjes-van-oranje-oranje maar een lichte kleur die goed past bij de trendkleur bruin. Zoals Melon Ball van Pure and Original.’

Stijlcastmaker Marjolein heeft niets met oranje. Oranje is voor haar een echte no-go: ‘In mijn jeugd hadden alle interieurs maar twee kleuren: oranje en bruin. Meer keuze was er niet in mijn beleving. Oja, onze bank. Die was bekleed met groen ribfluweel met van die franjes die aan de onderkant bungelden. Ik weet dat stylisten en ontwerpers zeggen dat er geen lelijke kleur bestaat, maar ik gruwel van de combinatie oranje/bruin.’

Het was dus even slikken voor Marjolein toen Willemijn stellig vertelde dat oranje de najaarskleur van 2021 wordt. Mét bruin dus. Marjolein: ‘Willemijn vertelde over de ’nieuwe’ kleur oranje, een licht oranje met een vergrijzing erin gecombineerd met een bruin/grijze tint ook wel greige genoemd. Ik moest even wennen, maar zoals Willemijn kan vertellen over kleuren en trends. Wauw! Dan worden alle kleuren bijzonder. Zelfs oranje. En kijk eens naar het logo van Stijlcast: oranje. Ik ben om!’

Willemijn werkt als trendwatcher bij interieurbedrijf Flinders. Meerdere keren per jaar schrijft ze trendreports.


Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.