Muk van Lil zoekt talent

25 oktober 2021 podcast

Muk van Lil is interieur fotograaf en werkt voor bladen als Stijlvol Wonen, Ariadne at home en Vtwonen en voor Amerikaanse en Europese woonbladen. Omdat Muk zich verveelde tijdens haar studie ging zij op haar zeventiende fotograferen en had zij op haar achttiende haar eerste opdracht binnen voor een kookboek. Het boek werd een bestseller en ze groeide steeds meer in haar rol als fotograaf.

Niet lang daarna ging Muk verhuizen naar een nieuwbouwwoning en begon zij het bouwproces te fotograferen. Ze houdt van mooie meubels en lichte kleuren. Voor de lol postte zij dat op Instagram en merkte dat haar foto’s over interieur en kleurgebruik in haar huis enorm veel likes opleverde. Haar passie was geboren: Muk wilde interieurs fotograferen. ‘Eigenlijk kwamen al mijn passies toen alles bij elkaar’.

Waar moet de bank staan?

Muk heeft een goed ruimtelijk inzicht. ‘Mijn moeder vroeg mij vroeger al: ‘Muk waar zou jij de bank neerzetten?’. Omdat zij al jong bezig was ruimtes indelen en de magie van kleuren weet Muk goed hoe een ruimte werkt. Voor een foto gaat zij op zoek naar het gevoel dat de interieur ontwerper heeft neergezet en wat het verhaal is van het huis of kamer dat zij fotografeert. ‘Een goede foto is niet alleen maar vanuit een goede hoek fotograferen. Het gaat erom dat de kijker zichzelf ziet koken in de keuken of zichzelf ziet zitten op de bank in de woonkamer die ik heb gefotografeerd’.

Wat doet zij nou?

Muk is niet alleen een bekende interieur fotografe, zij is ook een ondernemer in hart en nieren. Ze heeft een aantal bedrijven opgestart waaronder de succesvolle fotografie cursus Capture that interior via Instagram en coacht zij beginnende interieur fotografen en startende ondernemers. ‘Ik kom helemaal niet uit een ondernemersfamilie dus mijn familie keek naar me van wat doet zij nou?’. Onlangs stelde zij voor op Instagram om ondernemers te coachen op een zeilboot. Binnen een week had Muk alles geregeld van een zeilboot tot aan een de catering en stonden een paar maanden later de foto’s van die trip online. ‘Ja ik ben een aanpakker en als ik iets in mijn hoofd heb dan ga ik er voor!’.

Vtwonen zoekt talent

Na de opname van Stijlcast met Muk van Lil werd zij gevraagd om jurylid te zijn voor het tv-programma Interieurtalent gezocht met vtwonen. Samen met Frans Uyterlinde jureert zij 10 getalenteerde interieurfanaten uit Nederland en België die de strijd met elkaar aan gaan. Vanaf 24 oktober 2021 elke zondagavond te zien om 17:20 op SBS6.

 

Luister hier de Stijlcast met Muk van Lil:

Het linkje naar de cursus is een affiliate-linkje. Bestel je iets via deze link, dan ontvangt Stijlcast een klein percentage van het aankoopbedrag.


Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.