Het sprookjeslandschap van ontwerper Sarah Roseman

25 oktober 2021 ontdekken

Wat voor een volwassene een designbank is, is voor een kind een piratenschip. De kussens die erop liggen zijn de bergen die beklommen worden. Wie door de ogen van Sarah Roseman naar de wereld kijkt, vindt iets van het kind in hem of haar terug.

Dutch Design Week

Het vloerkleed Molten Memories dat Roseman presenteerde op de afgelopen Dutch Design Week in Eindhoven, ziet er voor een volwassene wellicht uit als een mooi, stylish kleed in kleuren die helemaal van 2021 zijn: terracotta, greige, lichtblauw en jade. Voor een kind daarentegen is het kleed een sprookjeslandschap bestaande uit bergen, bossen, velden en rivieren.

Slooplocaties

Het is precies dat wat de van oorsprong Canadese Roseman zocht in haar ontwerp, waarmee ze dit jaar afstudeerde aan de Dutch Design Academy in Eindhoven. Ze ging bij haar creatie uit van haar eigen herinneringen aan haar ouderlijk huis. Roseman: ’Het kleed is gemaakt met dezelfde soorten materialen uit het huis van mijn jeugd. De spullen heb ik gevonden op slooplocaties of zijn afkomstig uit huisrenovaties’.

Gesmolten herinneringen

Roseman vertaalde het landschap waarin zij als kind opgroeide in een tactiele wereld. Oude tapijten zijn tot nieuw garen gesponnen en getuft tot een textuur dat lijkt op een rivier. De stenen in die rivier zijn gemaakt van afgedankte badkamertegels. Van oud vinyl maakte Roseman ronde vormen die met een beetje fantasie rotsblokken zijn. De titel van het kleed zegt al veel: molten memories, ofwel gesmolten herinneringen.
Je hoeft geen peuter te zijn om in het vloerkleed bergen, rivierstenen, velden en water te zien.

Sarah Roseman begon na haar afstuderen haar eigen studio. Daar ontwerpt ze onder meer meubels, kleding en objecten.


Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.