DDW: Ontdek de verborgen pracht van kunststof

13 november 2021 ontdekken

Iedere unieke designvaas van ontwerpster Lisanne Kamphuis vertelt een verhaal over de wereldwijde plasticvervuiling. Achterhaal het verhaal achter deze unieke designvaas gemaakt van afvalplastic en wie weet staat deze binnenkort wel als prachtig decorstuk in jouw woonkamer. Tekst door: Dana Salem

Plasticafval in het milieu

We herkennen het tegenwoordig allemaal wel. Papieren rietjes, boodschappentassen, bestekborden en langzamerhand steeds meer vervanging voor onnodig plasticverpakkingen. Plastic is namelijk een grote bedreiging voor het milieu en vergaat niet. 

Ontwerp vaas geheel van kunststof

Lisanne Kamphuis heeft de opleiding product design gevolgd aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) en bedacht gedurende haar opleiding een ontwerp geïnspireerd op kunststof.  Ondanks de milieuproblemen die kunststof met zich meebrengt, zag Lisanne Kamphuis het positieve van afvalplastic in en wilde hier iets unieks van creëren. ‘Het probleem ligt niet zozeer bij het materiaal zelf, maar bij de manier waarop de samenleving ermee omgaat’, aldus Kamphuis. 

Ontwerpproces

Het begon allemaal met de zelfontworpen spuitgietmachine waarmee Lisanne Kamphuis haar eerste vorm samensmolt. Voor het ontwerp van de vaas is gekozen voor één afvalstroom (polypropyleen) wat verspilling volledig tegengaat. Polypropyleen is onbreekbaar plastic en uitstekend te recyclen. Hierdoor is en blijft deze designvaas met marmerenlook in de toekomst volledig recyclebaar. 

Marmer maar toch kunststof

De handgemaakte vaas is gemaakt van 100% gerecycled afvalplastic en is licht in gewicht. De vaas heeft een chique uitstraling van hoogwaardige materialen zoals marmer, steen en keramiek. De kleuren lopen mooi over in abstracte en organische vormen. De vaas is door de marmerenlook zowel te combineren in een licht interieur als donkerinterieur. Stop een mooie tak of bloem in de vaas en geef je huis de welverdiende unieke uitstraling.

Wist je dat?

Lisanne kamphuis een vaas maakte van 400 Ferrero Rocher verpakkingspapiertjes.
Wie weet is jouw snoepverpakking wel gerecycled en verwerkt in één van deze unieke vazen en deelt ook jouw afvalplastic een bijdrage aan het milieu! 


Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.