Gezien op DDW: Het gordijn van Kendix, kunst voor je raam! 

5 november 2021 ontdekken

Ook de wens regelmatig de kleur in je interieur te veranderen, maar geen zin om te verven. Met dit gordijn is je huis elke dag subtiel anders van kleur. Tekst door Sanne-Marije Teune.

De zachte maar duidelijke kleuren in het doorschemerende gordijn van Kendix trekken direct de aandacht wanneer je het Cabinet of Collaboration binnenloopt, onderdeel van Dutch Design Week 2021. In het gordijn is gewerkt met onder andere rood en roze kleuren, een combinatie die hard kan overkomen. Door het gebruik van transparante gordijnen en het licht dat erdoor schijnt creëert het een zachte uitstraling. De ontwerpster van dit gordijn is Stella Verdult. Zij is enthousiast over de goudgroene kleur, dat goed tot zijn recht komt door het textiel. Het gordijnenbedrijf Kendix heeft hun komende collectie -genaamd Blooming– om dit specifieke gordijn opgebouwd. 

De ontwerper buigt mee naar de commerciële wens van een bedrijf

Het was Kendix die Verdult vroeg om voor hen een inspirerend gordijn te ontwerpen. Een mooie samenwerking waarbij de artistieke vrijheid van de ontwerper voorop komt te staan en ongewoon in de commerciële sector. Zo haal je kunst in de vorm van een eigentijds gordijn makkelijk in huis. 

Vanaf de laatste week van oktober is het mogelijk om bij Kendix het kleurrijke werk met de naam Everbloom, jouw huis elke dag tot een sprookjesachtige omgeving te maken.


Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.