Wolterinck bestaat 35 jaar, en dat vieren wij

22 november 2021 podcast

Wolterinck is een high-end ontwerpbureau op het gebied van architectuur, interieur, styling, kunst en tuinen. 35 jaar geleden begon Marcel samen met zijn vrouw Anja een bloemenwinkel waar je geen bosje bloemen kocht maar een beleving.

Het echtpaar Wolterinck introduceerde 35 jaar geleden de waxine lichtjes in Nederland. Zij importeerden ladingen lampjes uit Belgie. Terwijl die lichtjes bij de Zuiderburen worden gebruikt als devotie lichtjes, zetten wij die in grote getale op de vensterbank en op tafel. Marcel Wolterinck: ‘Goudklompjes noemden we die waxinelichtjes gekscherend. Het bracht nogal wat op en we hadden een trend gezet’.

Kerst

Wolterinck wilde de aankleding van de kerst heel graag vernieuwen. Marcel en Anja Wolterinck: ‘In de jaren tachtig had je niet meer dan wat ballen en een boom; wij trokken alles uit de kast om van onze winkel een mooie kerst showroom te maken. Eens per jaar in november veranderde de winkel van top tot teen en werden de mooiste en nieuwste kerst decoraties vanuit het buitenland ingevlogen. De kerst was de leukste periode in de bloemenzaak’.

Christmas Pop-up shop

Wolterinck bestaat dit jaar 35 jaar. Om dat te vieren gaan Anja & Marcel Wolterinck met het team nog één keer terug naar het begin: bloemsierkunst en styling. In de Wolterinck Store in hartje Laren wordt in de periode van 25 november t/m 31 december a.s. een super-sfeervolle Christmas Pop-Up Shop gecreëerd. Een stijlkamer vol decoraties, bijzondere (kerst)ornamenten en originele cadeaus. Wolterinck gaat terug naar zijn roots en geeft ons vijf weken de gelegenheid om in zijn inspirerende showroom unieke kerstinkopen te doen. Tijdens deze periode zijn ook de ambachtelijke producten van Koek & Chocolade te verkrijgen. De Christmas Pop-Up Store is open van maandag t/m zaterdag tussen 10:00 en 17:00 uur.

Stijlcast:

De podcast gaat over 35 jaar bloemen, 80 uur werken, kerst, wonen boven de winkel, waarom kerst leuker is dan het Sinterklaasfeest, het Gooi en werken in een familiebedrijf. Luister hier Stijlcast met Anja en Marcel Wolterinck:


Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.