Lisa Hardon: ‘Ik her-waardeer mijn kerstmok’

27 oktober 2023 ontdekken , podcast

Toen Lisa Hardon haar huidige man leerde kennen stonden zij op een kerstmarkt in Berlijn. Zij kocht op die markt een mok om die avond de glühwein uit te drinken en te laten bijvullen. Telkens als zij de volgens haar gruwelijk lelijke mok ziet riep het mooie het mooie gevoelens bij Hardon op. Het gevoel dat spullen een waarde hebben en herinneringen kunnen oproepen staat centraal tijdens Hardon gecureerde expositie The Product Chronicles tijdens de Dutch Design Week.

De consumptiemaatschappij draait op volle toeren. Hoe meer we ons omringen met producten, hoe minder waarde of betekenis ze voor ons lijken te hebben. Hoe kan design vandaag leiden tot producten die er morgen nog toe doen? The Product Chronicles onderzoekt hoe ontwerpers de verbinding tussen gebruiker en product kunnen adresseren en versterken. Hardon mag gebruik maken van de kerk in Eindhoven waarin Atelier NL is gehuisvest. Daarin zijn meerdere exposities te zien van o.a. Christien Meindertsma, Simone Post en Judith Öfner van Re-gained.

Re-gained

Re—gained is een nieuw R&D label voor circulair design en heeft als doel duurzame ontwikkeling in productontwerp en -productie aan te wakkeren. Projecten zijn gericht op het (her)gebruiken, aanpassen en verbeteren van bestaande producten en materialen en het omzetten van afval in waarde. Judith Offner vertelt in Stijlcast o.a. over de samenwerking met Boro Atelier en Atelier Reservé dat een kimono van oude totebag tasjes dat is geverfd in de pigmenten van uienschillen uit de afvalbak van het Rijksmuseum.

Deze Stijlcast is 1 van de 5 podcasts die zijn gemaakt gsm met Dutch Design Week en powered by Elle Decoration. Te gast zijn Lisa Hardon en Judith Offner en mijn speciale co-host Hoofdredacteur van Elle Decoration, Evelien Reich.

Luister hier naar de podcast van Lisa Hardon en Re-Gained:

 

Kimono van gerecyclede linnen tassen       De kerstmok van Lisa Hardon


Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.