De 28-jarige ontwerper Mirthe Janus in de Next Generation

27 oktober 2021 podcast

Zo jong en dan al naam maken als High-end ontwerper, dat is wat je denkt als je Stijlcast hebt geluisterd met als gast de 28-jarige interieurontwerper Mirthe Janus. Zij werkt met exclusieve materialen en laat kasten en keukens op maat maken die zij zelf ontwerpt en tekent. ‘Het moet tot in de details kloppen, dan is iets op maat laten maken een vereiste’.

Glimlach

Voor een projectontwikkelaar heeft Mirthe een appartement middenin de stad Den Bosch een eigentijds en verrassend ontwerp gemaakt. Van de deurposten maakte zij togen met aluminium aan de binnenkant van de ronding, het keukenblad is rond en van marmer en van het rechthoekige kozijn heeft zij aan een kant een boog gemaakt zodat de raampartij op een waaier lijkt’. Ik vind het leuk om een verrassend ontwerp te maken zodat ik in elke ruimte een glimlach om je mond tover’.

Foto: Willeke Machiels

The next generation

Onlangs kwam het boek Hoog Design, the next generation uit. In dit boek, het kleine zusje van Hoog Design met gearriveerde top ontwerpers, staan de architecten en ontwerpers van de toekomst met hun projecten. Een bundel van meer dan 25 bijzondere projecten op een prachtige manier gefotografeerd. Daar staat Mirthe Janus, 26 jaar, tussen.

Bouwvakkers en timmermannen

‘Ik snap soms ook niet waarom dit allemaal mij nu al is gegund. Maar ik werk hard’. Naast het harde werken en gunning heeft Mirthe zich na haar studie aan de St. Lucas Academie helemaal in het interieurvak gestort. Zij liep met bouwvakkers en timmermannen mee op de bouwplaats en vroeg hen alles wat zij wilde weten. ‘Als ik iets niet begrijp of weet, vraag ik net zo lang door totdat ik het snap’.

Luister hier Stijlcast met Mirthe Janus:


Gerelateerde artikelen

Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.