Claire Vos: ‘Ik zou wel iets voor Hermès willen ontwerpen’

15 november 2022 podcast

Designer Claire Vos  is samen met haar man eigenaar van Studio Roderick Vos. Het bureau ontwerpt design-armaturen, textiel, accessoires en meubels voor grote internationale merken zoals Driade, Functionals, Moooicarpets, Linteloo en FatBoy. Sinds 2016 zijn Roderick en Claire beiden artdirector van het jonge Nederlandse meubelmerk Pode.

Claire Vos speelde vroeger met de breimachines van haar ouders. Met textiel bezig zijn is haar met de paplepel ingegoten. In de podcast vertelt Claire over haar ouders, haar moeder die niet naar de kunst academie mocht, wat de ontmoeting met haar man Roderick Vos bij haar losmaakte, en dat zij voorbestemd was om een textiel ontwerper te worden. Vol passie en liefde legt Claire Vos uit wat zij doet met een computer en waarom zij het ‘hands on’ werken zo mist.

Stoelen verzameling van Claire

 

Luister hier de podcast:


Gerelateerde artikelen

Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.