Moooi Carpets: ‘Niet elke designer kan een kleed maken’

15 december 2022 podcast

In Stijlcast Insights is collectie manager van Moooi Carpets Cieleke van Houten de co-host. Moooi Carpets was een van de eerste met een machine om carpetten te printen. Toen Marcel Wanders het resultaat zag van zijn karpet Eden Queen (zie foto) was ie meteen verkocht.

Sindsdien zijn er tientallen karpetten ook door andere designers ontworpen voor Moooi. Hun nieuwste collectie heet Mixing Pixels en is ontworpen door kunstenaar Ruben de Haas. Verder gaat deze aflevering over de samenwerking tussen Moooi Carpets en knoopkunstenares Milla Novo, de virtuele paskamers in het designblad Frame, handgemaakte sculpturen van La Nena en de mooie designs van Rademakers gallery.

Cieleke van Houten

Eden Queen van Marcel Wanders


Gerelateerde artikelen

Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.