Jan Vink over zijn gietvloeren: Grijs staat niet meer op nr. 1

16 februari 2023 podcast

Nog geen twee jaar geleden stond een grijze kleur met stip op nummer 1 als meest verkochte gietvloer. In die twee jaar zijn consumenten massaal voor een creme of beige kleur voor hun gietvloeren gegaan. En dat merkt Jan Vink, eigenaar van Behaaglijk Wonen leverancier in krasvaste lavasteen gietvloeren.

Er is meer nieuws. Niet alleen de kleur, er is meer keuze in de structuur van de gietvloeren. Wil je gewolkte structuur of meer een natuursteen-look? Je kunt zelfs kiezen voor een Terrazzo gietvloer.

Het mooie van gietvloeren is dat je geen voegen ziet zoals bij tegels op de vloer en dat de vloer in elke kleur die je wilt kunt laten mengen. In Stijlcast is Jan Vink te gast. Hij is de eerste leverancier van lavasteen gietvloeren. Deze nieuwe generatie gietvloeren is krasvrij, waterdicht en UV-bestendig.

De lavasteen gietvloer uit Italië is een echte krachtpatser. De vloer is samengesteld uit twee materialen: kunsthars en lavasteen. Kunsthars is een bindmiddel en de lavasteen te vergelijken met graniet. Het resultaat is een extreem krachtige vloer. De lavasteen vloer heeft een dichte structuur. Dat maakt het krasvrij, waterdicht en UV-bestendig. Zonlicht, stoelen, rode wijn? Geen zorgen, de vloer trekt zich er niets van aan.

Behaaglijk Wonen heeft ook gietvloeren in hun assortiment dat heel sterk lijkt op het bekende Terrazzo. Waar een Terrazzo-tegel al snel 18 mm dik is, is de Terrazzo gietvloer maar 2 mm dik. Een groot voordeel van een Terrazzo gietvloer dus dat het over een bestaande vloer kan worden gesmeerd zodat de vloer niet veel hoger wordt. Een ander voordeel is dat de Terrazzo-gietvloer geen voegen heeft en je een mooie geheel krijgt.

Jan Vink vertelt over de mogelijkheden om je ligbad in betonlook te smeren, of een buitenkeuken gemaakt van multiplex te smeren en een gietvloer met marmer-effect.

Luister hier de podcast:


Gerelateerde artikelen

Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.