Colourist Tekla Severin: ‘A little playfullness in a grazy world’

17 april 2023 podcast

Trained and working as an architect at a large Swedish architectural firm, Tekla Severin wanted something different after a while. Severin had a great predilection for color and could not really lose her passion at the agency where she worked. In Stijlcast she talks about her work as an architect, photographer and later colourist (Dutch below).

For this she designed a series of tiles called Färgblock for the Italian company Quintessenza. The tiles are 5 by 15 cm, in 13 different colors that you can combine endlessly. Severin describes herself as a serious woman who likes to be in control. But someone who likes to bring some playfulness into life.

Opgeleid en werkzaam als architect bij een groot Zweeds architectenbureau wilde Tekla Severin na een tijdje iets anders. Severin had een groot voorliefde voor kleur en kon bij het bureau waar zij werkte niet echt haar passie kwijt. In Stijlcast vertelt zij over haar werk als architect, fotograaf en later colourist.

Voor het ontwierp zij een serie tegels met de naam Färgblock voor het Italiaanse bedrijf Quintessenza. De tegels zijn 5 bij 15 cm, in 13 verschillende kleuren die je eindeloos met elkaar kunt combineren. Severin typeert zichzelf als een serieuze vrouw die graag de controle houdt. Maar wel iemand die graag wat speelsheid in het leven brengt.

Listen to the podcast:

Tekla Severin and Marjolein Dekkers / Tiles Färgblock for Quintessenza

Do you want more? The podcast with storyteller and publicist Marc Heldens is also in English:

Marc started 33 years as an interior architect, and still occasionally ‘does a house’, but his heart lies in telling the story of a special interior and its residents. You may very well have seen one of his publications pass by in one of the interior design magazines. A beautiful story and a fantastic profession. 

 


Gerelateerde artikelen

Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.