DDW: Bad voor aan zee en gradiënt vaas

30 oktober 2023 podcast

Er werden tijdens de Dutch Design Week meerdere prijzen uitgereikt aan jong talent en afgestudeerden. Zo heeft de Design Academy Eindhoven een aantal prijzen waar onder de Rene Smeets Award, vernoemd naar de oprichter van de Academy voorheen Academie voor industriële vormgeving en de Melkweg Award. De prijzen worden jaarlijks gegeven aan de studenten met een uitzonderlijk talent, unieke visie en originaliteit. Eerdere winnaars waren nu bekende ontwerpers Dave Hakkens en Christien Meindertsma.

Ralf Gloudemans boetseerde met een VR bril een vaas met een prachtig gradiënt glazuur (Transcending: Mesh to Matter) en Lotte Wigman (Negotiating Boundaries) ontwierp een getijdenbad dat symbool staat dat normaal door de natuur ontstaat maar nu door mensen wordt gecreëerd. Want als het bad langzaam vergaat door het weer en gebruik van mensen wordt het een prachtige woonomgeving is schelpen en kleine (zee-) dieren.

Deze Stijlcast is powered by Elle Decoration en komt vanaf de Dutch Design Week met Co-host hoofdredacteur Evelien Reich (Elle Deco).

Luister hier de podcast:


Gerelateerde artikelen

Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.