Circulair denken en digitaal beeld; Dat wordt het jaar 2024

1 december 2022 podcast

Stijlcast Insights is de wekelijkse podcast over interieur, design en styling. In deze aflevering is te gast Jan Agelink van buro Jan Trendman en is Willemijn van Riel de co-host 

Co-host Willemijn van Riel vertelt over het gebruik van verf van LAB paint dat een sfeer van roest oproept op een doek van Art in return. Willemijn is zelf trend analist en je kunt haar trend report vinden en downloaden via haar Instagram account The_Styler. Jan Agelink van Buro Jan Trendman vertelt over het boek Every room should sing van Beata Heuman, de tapijten met reliëf van CC-Tapis, ontwerper Sandra Keja Planken (kijk even naar het filmpje op haar website). Marjolein vindt de vintage tapijten die Bianca Runge hergebruikt voor nieuwe design stukken geweldig. Jan en Willemijn zijn het eens dat de Hortensia stoel van ontwerper Andres Reisinger geproduceerd door Moooi nu al een icoon is.

Dat het woord ‘circulair’ veel wordt gebruikt in deze podcast is niet zo gek. Het is dé manier om om te gaan met onze overtollige meubels en andere spullen. Ken je Circulaire warenhuis in Leiden al? Zo wordt ook gesproken over de tweedehands stoelen die Simone Post bewerkte zodat verschillende stoelen toch een geheel werden.

Verder komen aan bod: de tentoonstelling in het Stedelijk museum Amsterdam When things are beings 2 (in de podcast werd een verkeerde naam genoemd)  en een interview met interieur ontwerper  Ilse Crawford over het elastische huis, de gekke vormen van SupertoysSupertoys. Naast circulair denken werd er ook gesproken over digitaal beeld en hoe dat Amber Slooten heeft geïnspireerd.

Luister hier naar de podcast:


Gerelateerde artikelen

Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.