Lorraine Dunkley: ‘You love it or hate it’

23 februari 2023 podcast

Lorraine Dunkley, Editor in chief voor het woonmagazine Residence, geeft toe dat het best lastig is om je huis met smaak in te richten.

Lorraine Dunkley: ‘Het huis moet functioneel ingericht worden, je hebt vaak te maken met andere bewoners en hun eisen en je wilt dat het mooi is. Plaatjes op Pinterest zijn prachtig maar kan best kostbaar zijn om 1 op 1 te kopiëren. Zoek en vind wat jij mooi vindt. Want als je je omringd met alles wat je mooi vindt dan kan het niet anders dan dat je gelukkig bent thuis. Laat je inspireren door o.a. woonbladen en kijk wat ‘you love’ maar ook ‘what you hate’. Los van stijlen, volg je hart’.

Dunkley vertelt in Stijlcast over haar liefde voor design en kunst. Deze designers en kunstenaars werden besproken in deze episode van Stijlcast: Textiel ontwerper Sina Dyks (foto) en te zien in de Residence van maart ’23, de totempaal Laura Schurink gemaakt met oa haar eigen vijzel. De talismannen van Saar Scheerlink vervaardigd met oude doeken (foto), de Tension Bowl van Paul Coenen (foto), Justino del Casar en zijn sculpturen gemaakt van papieren staatsloten, kunstenares Tessa de Rijk en de Nederlandse designer en curator Wisse Trooster van Creative Agency. Dunkley werkte samen met Margriet Vollenberg oprichter van Organisation Design voor verschillende beurzen in binnen- en buitenland.

Foto: Tommy Smits              Foto: Paul Coenen ‘Tension Bowl ‘   Foto: Sina Dyks

Luister hier naar de podcast:


Gerelateerde artikelen

Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.