Fotostylist Sharon Roest: ‘Het moet kloppen én schuren’

9 maart 2023 podcast

Na een mooie werkzame periode in de evenementen branche maakte Sharon Roest een carrière switch naar interieur stylist. De laatste jaren schuift haar werk meer op naar fotostyling voor commerciële interieur opdrachten en reportages (binnenkijkers) voor woonbladen. Onlangs opende Roest haar eigen lichtstudio die gehuurd kan worden door derden en waarin zijzelf heel graag werkt. 

De lichtstudio is een open ruimte en een serre waar prachtig daglicht centraal staat. De charme van een oude villa uit 1916, gecombineerd met moderne en vintage meubels en kunst. In de podcast vertelt Roest dat interieur vooral draait dat het beeld klopt maar dat het ook mag schuren. Die twee woorden zijn de rode draad van het gesprek dat uiteindelijk tot hilariteit leidt.

Over wie en wat heeft Sharon gesproken: Het geweven doek boven de gestreepte tafel is van Blocbirds geproduceerd door de Dutch Brand Company, het blauwe bankje van hard foam is van designer Jens van Deursen zie de foto’s van Caroline Martinot met wie zij graag samenwerkt en over de kunst van Anneke van Lee en Studio Tjimkje. 

Meer lezen over Sharon en hoe zij werkt? Lees hier verder.

Het bankje van Jens van Deursen   Lamp: The Lumberjack             Foto: Caroline Martinot

Luister hier de podcast:


Gerelateerde artikelen

Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.