Rick Vintage: ‘In welk interieurtijdschrift stond ik niet’

17 december 2020 podcast

Creative director Rick Vintage is de man achter NLXL een onderneming in luxueus behang. Rick woont in het centrum van Den Haag in het pand dat een paar jaar eerder nog als zijn kantoor fungeerde. Zijn behang hangt in chique winkels in bijvoorbeeld in Parijs en New York waar hij een tijd heeft gewoond. Maar ook in grote kantoren en hotels maar ook particulieren maken een statement in hun huis met het behang van NLXL. 

Natuurlijk ken je zijn werk wel, hij werd wereldberoemd door zijn behang van sloophout in verticale lijnen of het behang uit de samenwerking met het Rijksmuseum. Later maakte hij collecties met Piet Boon, Studio Job maar ook met internationale ontwerpers. 

Luister hier de podcast:


Gerelateerde artikelen

Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.