12 vragen aan Sharon Roest: ‘Ecletisch’ vind ik een jeukwoord

9 februari 2023 ontdekken

Stijlcast biedt een podium aan stylistes, ontwerpers, architecten en designers die de meest prachtige interieurs maken die je maar kunt wensen. In de ’12 vragen’ onthullen zij wie zij volgen en wie hen inspireert. Zo ook interieur- en fotostylist Sharon Roest. Zij maakt reportages (binnenkijkers) voor woonbladen en bezit een eigen lichtstudio (luister ook de podcast met Sharon Roest).

1. Welke stijl vind je fijn om mee te werken?

De stijl waar ik echt dol op ben is een eclectische stijl, al vind ik eclectisch een beetje een ‘jeukwoord’. Maar een goede mix van oud en nieuw geeft een fijne sfeer en karakter aan een ruimte of beeld. Ik ben dan ook gek op goede vintage.

2. Wat is een No Go op jouw vakgebied?

Ik heb niet zoveel met de kleur paars, maar die kleur is niet direct een No Go, want juist zo’n kleur gebruiken kan ook weer een uitdaging zijn. Wat er bij mij echt niet inkomt zijn teksten zoals ‘live, laugh, love’ etc. en een meubelset. Dan moet je denken aan tafel, kasten en/of dressoir in dezelfde lijn. Dat vind ik zo jammer, dat straalt voor mij zo weinig liefde voor de ruimte uit.

3. Wat was de laatste foto die je hebt opgeslagen ter inspiratie?

Restaurant Barbouni in Griekenland. Deze beachclub stond al heel lang op mijn bucketlist en afgelopen zomer eindelijk naar toe geweest. Ik heb daar als een klein kind staan te fotograferen. Het plafond van deze beachclub zijn doeken die een magische effect geven door de wind. Zo bijzonder. Het restaurant is een ontwerp van K-Studio architecten in Athene. Een aanrader om te volgen, zij doen geweldige dingen.

4. Wat is jouw favoriete locatie om te ontwerpen?

Een mooi strandhuis in binnen- of buitenland mogen ontwerpen lijkt me heerlijk. En een mooie concept store mogen inrichten. Gelukkig zie je juist in die winkels steeds meer de combinatie van vintage met nieuw, ik vind dat dat zoveel meer waarde aan het straatbeeld geeft.

Sharon Roest

5. Wat is jouw favoriete ontwerp-plek in een huis om te ontwerpen?

Als het om interieurontwerp gaat, dan vind ik de slaapkamer de fijnste plek om te ontwerpen. Dit is echt een priveplek en om daar de juiste sfeer voor iemand te creëren is heerlijk. En ik zou heel graag nog eens met keramiek willen werken en een mooie vaas maken. Ik heb van MondiArt de geweldige kans gehad om wanddecoratie en vloerkleden te mogen ontwerpen en dat was al fantastisch. Dus kom maar door met die keramiek opdracht!

 

Ik heb de kans gehad om wanddecoratie en vloerkleden te mogen ontwerpen

 

6. Wat voor moodboards maak je voor je klanten?

Als het gaat om fotostyling, is het belangrijk dat je een klant eerst verschillende stijlen te laten zien en wie de doelgroep is. Dat vraagt uiteraard ook meteen om een compromis. Soms heeft een klant een stijl voor ogen, die niet direct past bij de doelgroep, maar dat is dan juist de uitdaging. Zo’n presentatie is totaal afhankelijk van de snelheid waarmee de opdracht wordt opgestart.

7. Hoe ziet jouw presentatie er uit?

Als het gaat om een interieuradvies, dan maak ik altijd een mooie doos met een uitgebreid advies; moodboard, materiaalkeuze, plattegrond, maar ook mooie kleine stalen. Ik schilder de geadviseerde kleuren altijd op een kleine canvas, dat geeft een beter beeld dan een papieren staal. En doe ik er dan altijd stalen van gordijnen bij zodat het een mooi geheel in sfeer wordt.

8. Waarin verschilt de presentatie en eindoplevering van jouw allereerste en allerlaatste opdracht?

Door de jaren heen ga je steeds beter je eigen stijl ontwikkelen. Je ontdekt steeds meer merken die daar bij passen. Daardoor worden je adviezen steeds beter. Ik heb geleerd beter de wensen af te stemmen op de samenstelling van het gezin. Sommige dingen zijn nu eenmaal niet handig als er kleine kinderen door het huis rennen.

 

Kelly Wearstler haar stijl is fenomenaal

 

9. Met wie zou jij nog eens heel graag samen willen werken?

Ik waardeer enorm de stijl van Dorothée Meilichzon. Haar gevoel voor stijl, kleur en ik vind het geweldig waarop zij verschillende stijlen combineert. Ik zou graag eens met haar meekijken hoe zij het proces ontwerp van de inrichting van een hotel aanpakt. En natuurlijk Kelly Wearstler, haar stijl is echt fenomenaal.

10. Een stylist of ontwerper is nooit klaar in zijn/haar eigen huis. Wat blijft er bij jou (steeds) liggen?

Onze slaapkamer bevindt zich op de zolder en heeft hoge muren. We roepen al jaren tegen elkaar dat de hoge muur tegenover ons bed zich perfect leent voor een prachtige behang. En we hebben het nog steeds niet gedaan, stom eigenlijk.

11. Wie is jouw grote insta/tiktok-inspirator?

Het Instagram account @spacesofmydreams vind ik veel inspiratie. Werkelijk alles wat daarop voorbij komt, is om van te smullen. Het is niet altijd mijn smaak maar de liefde voor mooie spullen en interieurs is op elke foto zichtbaar. Ook @brnbravo is zo’n heerlijk inspiratie-account.

12. Waar ga je naartoe om je te laten inspireren?

Ik ga graag naar Museum Voorlinden in Wassenaar. Dat museum vind ik echt te gek. Voor de architectuur en mooie spullen en interieurs is Antwerpen geweldig!

Fotos: Sharon Roest

Ben jij professioneel stylist of ontwerper en een trouwe luisteraar van Stijlcast? En wil jij ook 12 vragen beantwoorden? Stuur ons dan een mailtje met een kleine motivatie.

Gerelateerde artikelen

Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.