Studio Maria Elena: ‘Is het nou Vintage Design of Antiek?’

2 april 2023 podcast

Alleskunner Maria Elena Groenewoud is interieur stylist, podcast maker, content creator en nu ook schrijver van het boek Something old, something new. Het is geen kunstgeschiedenis-boek maar een koffietafelboek met prachtig beeld in combinatie met leuke verhalen achter beroemde interieurstukken en stijlstromingen. Dit koffietafelboek leg je pas neer je nadat je het helemaal hebt uitgelezen.

We leven in een tijd waarin alles kan van Cluttercore tot minimalistisch en van design vintage tot antiek. Hoe persoonlijker het interieur is hoe hipper. Dus we struinen massaal de tweedehands markten af en zitten uren te scrollen op online marktplaatsen. Maar waar komen al die mooie interieurstukken vandaan? En is het nou Vintage Design of Antiek?

‘Hoe het verleden de toekomst van interieur vormt’

Groenewoud laat op een eenvoudige en leuke manier de verschillen in de stijlperiodes zien. Iedere stijl heeft zijn eigen verhaal waarom bepaalde meubelstukken zijn ontworpen en welke maatschappelijke ontwikkelingen daar invloed op hebben gehad. Het boek staat vol met citaten die jou zullen aanmoedigen om na te denken over de vraag, in wat voor periode leven wij vandaag de dag? Volgens Groenewoud leven we in een tegenstrijdige periode; aan de ene kant bestellen we alles van over de hele wereld versus de behoefte om duurzamer met materialen om te gaan.

Haar boek (en haar podcast Een waardevol interieur) sluit zij af met de intrigerende vraag, hoe zullen we over 20 jaar terugkijken op de periode waarin wij nu leven en hoe gaan we dat terugzien binnen de wereld van het interieur? ‘Want hoe vormt het verleden de toekomst van interieur?’

Slow living lifestyle

Groenewoud maakt dagelijks interieur content om te laten zien hoe je vintage en antieke items kunt toepassen in een eigentijds interieur. Zij laat de charme zien van een slow living lifestyle door meer gebruik te maken van items die er al zijn. Zie haar account op Instagram

Wil je het boek (34,95 incl btw) bestellen? Dat kan, stuur een mail naar info@stijlcast.nl

Luister hier naar de podcast:


Gerelateerde artikelen

Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.