Stefan Scholten: ‘Imagine what your wall can be’

20 juni 2023 podcast

Stefan Scholten studeerde in 1995 af aan de, wat nu de Design Academy heet, in Eindhoven. Na zijn afstuderen begon Scholten direct een eigen studio samen met Bob Copray. Vanaf 2000 werkte hij samen met zijn toenmalige vrouw onder de naam Scholten & Baijings en sinds 3 jaar werkt hij solo: Studio Stefan Scholten.

Stefan Scholten werd gevraagd door behang BN Walls een collectie te maken. Hij kreeg carte blanche zoals dat gaat als je een grote naam bent in de design wereld. Geïnspireerd door zijn eigen manier van tekenen en ontwerpen met markers bedacht Scholten The Marker, een serie van tijdloos behang in verschillende kleuren en dessins.

Zijn interesse en zoektocht in het maakproces van behang viel BN Walls op en vroeg hem niet veel later Creative Director te worden. Op vrijdag 23 juni 2023 is Stefan Scholten gast op het Festival Interieur georganiseerd door BNS Crips.

Luister hier de podcast met Stefan Scholten:


Gerelateerde artikelen

Stijlcast maakt gebruik van cookies.

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze website goed te laten werken.

Met jouw toestemming plaatsen wij statistische cookies die worden gebruikt om de website te testen en te verbeteren. De gegevens die we verzamelen zijn altijd anoniem.

Als je marketingcookies accepteert, wordt bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen informatie over jouw gebruik van onze site gedeeld met YouTube, voor social media, adverteren en analyse.

Lees meer

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Lees meer

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Lees meer

Onze website maakt zelf geen gebruik van marketingcookies. Bij het afspelen van video's die wij via YouTube op onze site plaatsen, worden wel marketingcookies geinstalleerd. Je kunt deze marketingcookies uitzetten, maar dan kun je de video's mogelijk niet meer afspelen.